Suroviny
- drůbeží vývar (nebo zeleninový) 1,5 litru
- brambory 3 ks
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- cuketa 1 ks
- listový špenát 500 g
- citronová šťáva 3 lžíce
- hladkolistá petržel (nebo kopr) 1 hrst
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- zakysaná smetana (k podávání)
- vejce natvrdo (k podávání)

Postup přípravy
- Ve velkém silnostěnném hrnci uveďte do varu vývar. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a vařte při mírné teplotě 15 minut.
- V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a za občasného promíchání smažte na kostičky nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev asi 10 minut.
- Osmaženou zeleninu vsypte do hrnce k bramborám, přidejte cuketu na kostičky a na proužky nakrájený špenát. Vařte ještě 5 až 7 minut.
- Polévku pak podle chuti osolte a opepřete, dochuťte citronovou šťávou. Podávejte posypané petrželkou, s kopečkem zakysané smetany a nakrájeným vejcem.
PRIMA TIP: Až vyrazí na zahradě zelené lupení, klidně do polévky přidejte i lístky kopřivy, šťovíku nebo medvědího česneku.
Vyzkoušejte také pórkovou polévku s bramborami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Smetanová pórková polévka s bramborami