Korpus
- Horká čokoláda 40 g
- mléčná čokoláda 40 g
- Máslo 47 g
- cukr krystal 150 g
- hladká mouka 120 g
- Kakao 33 g
- Kypřicí prášek 1 sáček
- Vejce 4 ks
Malinový krém
- Mascarpone 200 g
- cukr krystal 40 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 40 ml
- vanilkový lusk
- maliny 200 g
- šťáva z 1/2 citronu
Zdobení
- maliny
- borůvky
- Granátové jablko
Postup přípravy
- TĚSTO: Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu. Ušlehejte vajíčka s cukrem. Do větší mísy prosejte mouku a přidejte kypřicí prášek a kakao.
- Smíchejte směs ušlehaných vajíček s cukrem, směs rozpuštěného másla a čokolády a po částech vše přidávejte do mísy se suchými surovinami. Vše dobře promíchejte.
- Vzniklé těsto vlijte do tří dortových forem průměru 10 cm vymazaných máslem. Pečte na 180 °C po dobu cca 20 minut. Zkontrolujte upečení korpusu pomocí špejle. Po zapíchnutí do těsta musí být po vytažení suchá.
- MALINOVÝ KRÉM: Nejdříve si připravte rozvar z cukru, malin, vanilkového lusku a citronové šťávy. Lusk nezapomeňte rozpůlit a vyškrábat všechna semínka, která přidejte do rozvaru.
- Mascarpone smíchejte se smetanou. Spojte mascarpone s vychladlým malinovým rozvarem a dokonale promíchejte.
- DOKONČENÍ: Všechny tři dortové korpusy seřízněte, aby byly rovné. Vezměte první díl, potřete ho malinovým krémem. Na krém poklaďte ovoce. Takto postupujte i s druhým a třetím korpusem. Vršek dortu následně dozdobte zbylým ovocem.