Suroviny
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu
V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu a rum a postupně přisypáváme hladkou mouku
Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé
Případně je můžeme vyložit pečicím papírem
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 min
Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá
Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku
(K přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem
) Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře
Dezert
Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem
Ingredience na 10 porcí:
- 250 g másla
- 100 g cukru krystal
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 150 g hladké mouky
- 40 g hořkého kakaa
- 5 vajec
- 1–2 lžíce sypké instantní kávy
- rum dle chuti
- ovoce dle chuti
- lžička škrobu
- zmrzlina