Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jak udělat z domova luxusní restauraci? Staňte se šéfkuchařem!

Staňte se domácím šéfkuchařem

Staňte se domácím šéfkuchařem Zdroj: archiv Natalíři.cz

  • Zavřít
Staňte se domácím šéfkuchařem

Staňte se domácím šéfkuchařem Zdroj: archiv Natalíři.cz

Poslední dobou se na českém trhu masově rozmáhají food delivery služby různých charakterů. Nejdůležitějším mottem donášek bývá „S námi ušetříte čas“. Pokud vás pizza go home a nudle v krabičce už omrzely, zkuste službu, která razí „Do vaření dejte srdce.“

Seznam.cz banner

#1 Go home and cook

Určitě už vás napadlo, kolik času byste ušetřili tím, že si prostě jídlo objednáte domů. Rychlou večeři nebo třeba jen potraviny ze supermarketu. Donáškové služby slaví úspěch, ale radost z vaření a přípravný rituál, nebo vůní zaplavenou kuchyni nám nevykouzlí. Co takhle místo pizzy nebo číny zkusit trochu něco jiného? Vařte sami a neztrácejte čas nákupy. Služba Natalíři.cz vám až domů či na jakékoliv jiné místo doručí čerstvé a přesně odměřené suroviny spolu s receptem a přesným návodem přípravy.

#2 Najděte inspiraci

Recepty jsou zákonem kuchyně, ale najít ty dobré a s podrobným postupem zvláště pro začátečníky je odvěký kříž. Spousta šéfkuchařů vydává gurmánské bible, výběr je prostě obrovský, ale nám se podle nich vařit moc nedaří. Zkuste inspirativní recepty, které sestavuje pro Natalíři.cz šéfkuchař Patrik Bečvář, držitel titulu Kuchař roku 2014, bývalý mistr kuchyně v hotelu InterContinental a současný v luxusním Hotelu Selský Dvůr. Recept je doplněný fotkami a po celou dobu vaření vás instruktivně povede. Nemusíte tedy mít strach z neúspěchu.

„Nataliri.cz je tak trošku jiná food delivery služba, která je ve světě masivně využívaná, hlavně ve Švédsku, v Rakousku, Německu, Anglii a samozřejmě v USA. Uvidíme, jak na ni zareaguje český trh.V poslední době je u nás k vidění kvalitní jídlo a tyto služby zažívají obrovský boom. Ohlasy našich klientů jsou zatím opravdu skvělé.“

Podle Patrika stačí 30 minut a zázrak je na stole. Každý týden můžete vybírat ze dvou typů nových menu, vaši peněženku tento zážitek bude stát 900–1200 Kč (3x večeře pro 2 osoby) včetně dovozu až k vaším dveřím.

#3 Nebojte se exotiky

Večeře by neměla být těžká, ale výživná, chutná a degustační. S exotičtějšími jídly máte však problém se sháněním speciálních surovin, které najdete jen v úzce orientovaných obchodech, nebo v dalším případě musíte koupit litr či kilo něčeho, co se posléze zkazí někde v rohu. Tato služba vám suroviny odměří jen na tolik porcí, kolik chcete uvařit. Takže experimentovat je dovoleno.

Pečená kuřecí játra s rukolou a lískovými oříšky
Recepty

Pečená kuřecí játra s rukolou a lískovými oříšky

20

#4 Vařte s vášní

Vaření nemá být rutina, má to být vaše láska. Ne nadarmo se přece říká, že láska prochází žaludkem. Ve dvou se to navíc lépe táhne a společná příprava večeře může být i pekelně sexy. Vzpomeňte si na film Chilli, sex a samba s Penélope Cruz, která okouzlovala muže nejen svou krásou, ale i dokonalými pokrmy. U plotny přece nemusíte vypadat utahaně, ale můžete si obléct něco hezkého, otevřít lahev dobrého vína a zapojit i svoji polovičku.

#5 Tančete v kuchyni

Vařit potichu a poslouchat jen páru nad hrncem vám moc atmosféry nepřinese. Vyberte si hudbu, která doplňuje výběr kuchyně, kterou jste se inspirovali, a navoďte si uvolněnou náladu jako při ochutnávkách v zahraničí. Když zkoušíte musaku, nalaďte si řeckou hudbu, když bolognese nechte se unést dramatičností italské opery. Španělská paella zase rozpohybuje boky u latinsko-amerických rytmů. Uvidíte, že si tak užijete spolu plno zábavy a vaše mysl si odpočine od starostí běžného dne a toku informací, které na nás ze všech stran útočí.

Autor: Michaela Králová

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky večeře víno restaurace domov pizza pokrm chilli paprička nudle paella exotický pokrm

Návrhy pro vás

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Voňavé rohlíčky obalené v sekaných oříšcích a polomáčené v tmavé čokoládě Sladké

Voňavé rohlíčky obalené v sekaných oříšcích a polomáčené v tmavé čokoládě

Ořechové čtverečky s bílkovou krustou – voňavé kousky s křehkým základem a nadýchanou ořechovou peřinkou Sladké

Ořechové čtverečky s bílkovou krustou – voňavé kousky s křehkým základem a nadýchanou ořechovou peřinkou

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou Maso

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka Recepty

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy Maso

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic Sladké

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic


Přečtěte si také

Polévky
Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Prostřeno!
Prostřeno: Čokoládové řezy podle Jardy

Prostřeno: Čokoládové řezy podle Jardy

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí líčka se šípkovou omáčkou, šťouchané brambory

Prostřeno: Hovězí líčka se šípkovou omáčkou, šťouchané brambory

Prostřeno!
Prostřeno: Hokkaidó krém podle Jardy

Prostřeno: Hokkaidó krém podle Jardy

Prostřeno!
Prostřeno: Paštika z kachních jater a sádla

Prostřeno: Paštika z kachních jater a sádla

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Zvěřina v hlavní roli, ale se šípkovou, nebo se zelím? Vyzkoušejte naše zvěřinové recepty

Zvěřina v hlavní roli, ale se šípkovou, nebo se zelím? Vyzkoušejte naše zvěřinové recepty

Přílohy
Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Soutěžící
Jaroslav Moravec vaří podobné menu jako při minulé účasti

Jaroslav Moravec vaří podobné menu jako při minulé účasti

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Sladké
Voňavé rohlíčky obalené v sekaných oříšcích a polomáčené v tmavé čokoládě

Voňavé rohlíčky obalené v sekaných oříšcích a polomáčené v tmavé čokoládě

Ořechové čtverečky s bílkovou krustou – voňavé kousky s křehkým základem a nadýchanou ořechovou peřinkou Sladké

Ořechové čtverečky s bílkovou krustou – voňavé kousky s křehkým základem a nadýchanou ořechovou peřinkou

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic Sladké

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Maso
Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka Recepty

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy Maso

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Rajchl: Na Ukrajině kvete nacismus. Už mám těch propagandistických keců dost, zlobil se Dvořák Cenová válka: Máslo jde na dračku, seženete ho i za 28 korun. Paráda, radují se zákazníci Letadla Airbusu hlásí nečekaný problém. Je důležitý zásah techniků, jak se to dotkne spojů?

prima-zeny

Elizaveta Maximová o nové roli: Kolegové si mysleli, že jsem skutečně těhotná, vypráví Jiřina Hofmanová by si roli zrádce zkusit nechtěla: Hráli to tvrdě a to není můj šálek kávy Adventní trhy v Hradci Králové a Pardubicích: Soutěž talentů i nejvoňavější perník

prima-zoom

Nelidské zacházení vedlo k uzavření léčebny Neandertálci podnikali dlouhé kanibalské výpravy, lovili ženy a děti kvůli masu Nejmenší kůň na světě se vejde do nákupní tašky a jezdí v autě na sedadle spolujezdce

prima-fresh

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Zvěřina v hlavní roli, ale se šípkovou, nebo se zelím? Vyzkoušejte naše zvěřinové recepty Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

prima-cool

Sydney Sweeney hraje nebezpečné hry 5 nejlepších akčních komedií, které nedostaly pokračování Stranger Things 5 se povedlo něco nevídaného, co však pořádně naštvalo fanoušky

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Sv. Ondřej prozradí, co nás čeká! Jaké k věštění budeme mít počasí? Malíř Kristián Kodet prodal palác ve Velkém Meziříčí. Proč se k tomu odhodlal? Vánoce zase bez sněhu! První předpověď počasí radost nedělá

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.