Cibule
- červená cibule (středně velké ) 4 ks (600 g)
- olivový olej 1,5 lžíce
- rukola 20 g
- hladkolistá petržel (lístky ) 15 g
- kozí sýr (čerstvý ) 60 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Salsa
- vlašské ořechy 65 g
- červené chilli papričky 1 ks
- česnek 1 stroužek
- červený vinný ocet 3 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- sůl 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Cibule oloupejte a seřízněte na obou koncích. Rozdělte každou z nich po šířce na tři plátky silné asi 2 cm a rozprostřete je na plech. Potřete je olivovým olejem, posypte ¼ lžičky soli a trochou černého pepře, a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut doměkka a zlatohněda. Pokud cibule dostatečně neztmavly, dejte je na několik minut pod rozehřátý gril. Potom je odložte a nechte trochu vychladnout.
- Mezitím nakrájejte ořechy nahrubo. Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a podrťte. Vsypte vše do misky, přidejte ocet, olej, sůl, promíchejte a odložte.
- Rukolu a petrželku vsypte do mísy, přidejte teplé plátky cibule, kozí sýr rozdrobený na 2cm kousky a polovinu salsy a opatrně promíchejte, aby se plátky cibule nerozpadly. Pokrm rozdělte na mělké talíře, navrch dejte zbývající salsu a podávejte.
Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy Zdroj: Ještě více hojnosti