Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Zdroj: Ještě více hojnosti
Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Zdroj:
Ještě více hojnosti
Fantastické jídlo na večírek nebo drobné zobání k filmu. Vypadá jako od šéfkuchaře, i když ho děláte poprvé, omamně voní a božsky chutná. Pečením cibule zesládne a získá tmavě červenou barvu, s kterou kontrastují světlé vlašské ořechy s bílým kozím sýrem. Zážitek umocníte vyzrálým sýrem, nebo naopak ostrou chilli papričkou.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Cibule oloupejte a seřízněte na obou koncích. Rozdělte každou z nich po šířce na tři plátky silné asi 2 cm a rozprostřete je na plech. Potřete je olivovým olejem, posypte ¼ lžičky soli a trochou černého pepře, a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut doměkka a zlatohněda. Pokud cibule dostatečně neztmavly, dejte je na několik minut pod rozehřátý gril. Potom je odložte a nechte trochu vychladnout.
-
Mezitím nakrájejte ořechy nahrubo. Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a podrťte. Vsypte vše do misky, přidejte ocet, olej, sůl, promíchejte a odložte.
-
Rukolu a petrželku vsypte do mísy, přidejte teplé plátky cibule, kozí sýr rozdrobený na 2cm kousky a polovinu salsy a opatrně promíchejte, aby se plátky cibule nerozpadly. Pokrm rozdělte na mělké talíře, navrch dejte zbývající salsu a podávejte.
Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Zdroj: Ještě více hojnosti
Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Zdroj:
Ještě více hojnosti