Yotam Ottolenghi

Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy

Moje hodnocení
10x

Fantastické jídlo na večírek nebo drobné zobání k filmu. Vypadá jako od šéfkuchaře, i když ho děláte poprvé, omamně voní a božsky chutná. Pečením cibule zesládne a získá tmavě červenou barvu, s kterou kontrastují světlé vlašské ořechy s bílým kozím sýrem. Zážitek umocníte vyzrálým sýrem, nebo naopak ostrou chilli papričkou.

4 porce
90 minut

Cibule

Salsa

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Cibule oloupejte a seřízněte na obou koncích. Rozdělte každou z nich po šířce na tři plátky silné asi 2 cm a rozprostřete je na plech. Potřete je olivovým olejem, posypte ¼ lžičky soli a trochou černého pepře, a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut doměkka a zlatohněda. Pokud cibule dostatečně neztmavly, dejte je na několik minut pod rozehřátý gril. Potom je odložte a nechte trochu vychladnout.
  2. Mezitím nakrájejte ořechy nahrubo. Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a podrťte. Vsypte vše do misky, přidejte ocet, olej, sůl, promíchejte a odložte.
  3. Rukolu a petrželku vsypte do mísy, přidejte teplé plátky cibule, kozí sýr rozdrobený na 2cm kousky a polovinu salsy a opatrně promíchejte, aby se plátky cibule nerozpadly. Pokrm rozdělte na mělké talíře, navrch dejte zbývající salsu a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Yotam Ottolenghi

Simple Yotam Ottolenghi

Snadné může znamenat superrychlé jídlo, které dáte na stůl za pár minut, nebo jen z několika surovin. Možná oceníte spíš to, že část přípravy můžete udělat několik hodin či dní předem a jídlo si tak rozvrhnout, nebo že většinu surovin najdete ve spíži. I rafinovaný okouzlující pokrm lze uvařit lehce a téměř bez práce. Stačí znát dobrý trik nebo správný postup. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy geniálního šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho. „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně, Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem,“ říká o ní autor. Přesvědčit se můžete sami při přípravě zeleniny, příloh, hlavních chodů z rýže, obilovin či těstovin nebo masa, ryb či dezertů. 
Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty