návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Autor: Ještě více hojnosti Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Fantastické jídlo na večírek nebo drobné zobání k filmu. Vypadá jako od šéfkuchaře, i když ho děláte poprvé, omamně voní a božsky chutná. Pečením cibule zesládne a získá tmavě červenou barvu, s kterou kontrastují světlé vlašské ořechy s bílým kozím sýrem. Zážitek umocníte vyzrálým sýrem, nebo naopak ostrou chilli papričkou.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Cibule oloupejte a seřízněte na obou koncích. Rozdělte každou z nich po šířce na tři plátky silné asi 2 cm a rozprostřete je na plech. Potřete je olivovým olejem, posypte ¼ lžičky soli a trochou černého pepře, a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut doměkka a zlatohněda. Pokud cibule dostatečně neztmavly, dejte je na několik minut pod rozehřátý gril. Potom je odložte a nechte trochu vychladnout.
  2. Mezitím nakrájejte ořechy nahrubo. Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a podrťte. Vsypte vše do misky, přidejte ocet, olej, sůl, promíchejte a odložte.
  3. Rukolu a petrželku vsypte do mísy, přidejte teplé plátky cibule, kozí sýr rozdrobený na 2cm kousky a polovinu salsy a opatrně promíchejte, aby se plátky cibule nerozpadly. Pokrm rozdělte na mělké talíře, navrch dejte zbývající salsu a podávejte.
Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy
Autor: Ještě více hojnosti Červené cibule se salsou s vlašskými ořechy

Ještě více hojnosti
Yotam Ottolenghi

Izraelský šéfkuchař Yotam Ottolenghi momentálně žije v britském Camdenu a vymýšlí recepty do svého sloupku v novinách Guardian nebo do televizních pořadů, ve kterých představuje inovativní zpracování zeleniny a použití koření tak, abyste s malým úsilím dosáhly velkého efektu. Jeho dobroty můžete ochutnat v proslulých londýnských lahůdkářstvích Ottolenghi
a v restauraci NOPI, nebo si je uvařit doma. Ve své kuchařce Ještě více hojnosti ukazuje překvapivé způsoby úpravy zeleniny a obilovin, jejichž zpracování a kombinace vytvářejí fantastické lahůdky poutající všechny smysly. Recepty komentuje krátkými příběhy o jejich vzniku či oblibě v rodině, u přátel či hostů v restauraci, vysvětluje použité suroviny i prozrazuje praktické tipy, a tak si kuchařku s chutí i jen přečtete. Ale nepustit se do vaření by byla věčná škoda. 
Vydalo nakladatelství Slovart. 
 
Související témata: Malá jídla