Suroviny
Postup přípravy
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky, česnek také oloupejte a překrájejte na půlky, mrkev očistěte a nakrájejte na menší kostičky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej, opečte si cibulku, přidejte mrkev a brambory, vše hezky orestujte a přihoďte na závěr i česnek, který nechte lehce změknout.
- Vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby byla zelenina tak akorát ponořená, a vařte pozvolna asi 20 minut.
- Na závěr polévku přelijte do mixéru a přidejte čerstvou pažitku. Rozmixujte do krásně jemné a krémové konzistence. Na závěr ji ještě zjemněte smetanou, pokud by byla moc hustá, přilijte ještě trochu vody nebo vývaru a znovu promixujte.
- Na talíři polévku dozdobte krutónky z pečiva, čerstvou pažitkou a případně i sýrem.