Prima FRESH

Česká klasika: Vepřové ledvinky na smetaně

Moje hodnocení
2x

Vepřové ledvinky jsou často opomíjenou surovinou, pokud jim ale dáte šanci, překvapí vás lahodnou a jemnou chutí. Perfektně k nim ladí krémová omáčka ochucená uzenou paprikou.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ledvinky nejprve důkladně očistěte a nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Je důležité odstranit případné žlázy a tvrdé části ledvin. Důkladně je opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm ledvinky ze všech stran. Přendejte je na talíř a nechte prozatím stranou.
  3. Snižte teplotu na střední a na stejné pánvi za občasného míchání restujte na tenké plátky nakrájenou cibuli 10-15 minut, až změkne a lehce zezlátne.
  4. Vmíchejte papriku a opatrně restujte asi 30 vteřin, až se koření rozvoní (ale nesmí se připálit!), poté přilijte vývar a přiveďte k varu.
  5. Vraťte do pánve vepřové ledvinky a duste 30-35 minut, dokud nezměknou a nejsou uvařené.
  6. Vmíchejte crème fraîche a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Při podávání posypte nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podávejte s rýží, nudlemi nebo bramborami.
PRIMA TIP: Pro výraznější chuť můžete do základu omáčky spolu s cibulí přidat i na proužky nakrájené čerstvé papriky.

Připravte si ledvinky na paprice podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty