Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Červené kari s kachnou

4 porce
do 2 hodin
Reklama

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

 

Reklama

Postup

  1. Nejdříve připravte kari pastu: sušené chilli papričky povařte 10 minut ve vroucí vodě a poté je zceďte a osušte.
  2. Koriandrová semínka a kmín orestujte v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučte chilli papričky, kůru z limetky a sůl.
  3. Přidejte kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafírový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku, galangan a dále tlučte do jemné pasty.
  4. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
  5. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v míse dohromady.
  6. Kachní prsa obalte v marinádě a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat. Poté kachnu opečte na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečte na druhé straně.
  7. Kari pastu restujte v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidejte kafírové listy. Pak vmíchejte kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vařte 5 minut, potom přisypejte lilek, liči a povařte další 3 minuty.
  8. Nakonec přidejte pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku.
  9. Podávejte s jasmínovou rýží.
Reklama

Červené curry s kachnou Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama