Suroviny
- kachní prsa
- liči
- drůbeží vývar
- červená kari pasta
- rybí omáčka
- palmový cukr
- kafírové listy
- kokosové mléko
- kokosový krém
- thajský lilek
- thajská bazalka
- červené chilli papričky
- jasmínová rýže
- list pandanu
- rostlinnný olej
Na kari pastu
- koriandrová semínka
- římský kmín
- bílý pepř
- sušené chilli
- Sůl
- galagan
- citrónová tráva
- kůra z limetky
- Česnek
- Šalotka
- krevetová pasta
Na marinádu
- Sójová omáčka
- koriandrová semínka
- koriandrový kořen
- anýz
- bílý pepř
- Česnek
- kuřecí vývar
- rostlinný olej
- Sůl
- Cukr
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Nejdříve připravte kari pastu: sušené chilli papričky povařte 10 minut ve vroucí vodě a poté je zceďte a osušte.
- Koriandrová semínka a kmín orestujte v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučte chilli papričky, kůru z limetky a sůl.
- Přidejte kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafírový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku, galangan a dále tlučte do jemné pasty.
- Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte v míse dohromady.
- Kachní prsa obalte v marinádě a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat. Poté kachnu opečte na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečte na druhé straně.
- Kari pastu restujte v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidejte kafírové listy. Pak vmíchejte kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vařte 5 minut, potom přisypejte lilek, liči a povařte další 3 minuty.
- Nakonec přidejte pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku.
- Podávejte s jasmínovou rýží.