Těsto
- hladká mouka 250 g
- mléko 80 ml
- vejce 2 ks
- cukr krupice 180 g
- máslo 160 g
- sůl 1/2 lžičky
Navíc
Postup přípravy
- Máslo a cukr ušleháme do světlé pěny, postupně zašleháváme vejce. Zvolna přimícháme mouku, smíchanou s kypřicím práškem a mléko. Vyložíme pečicí formu jakéhokoli tvaru pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě 15–20min na 180 °C.
- Necháme úplně vychladnout, tvrdé okraje odstraníme nožem. Bábovku rozdrobíme na malé kousíčky, můžeme i rozmixovat a přidáme najemno nakrájený marcipán. Nakonec máslo a džem podle vlastní chuti. Celou směs důkladně promneme, dokud se neutvoří hmota, ze které je možné kuličky tvarovat.
- Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a jednotlivé tyčky či špejle namočíme v čokoládě cca 1 cm. Do každé kuličky pak napíchneme jednu namočenou špejli a necháme vychladnout cca 1 hodinu v lednici.
- Poté čokoládu znovu rozpustíme a jednotlivé kuličky v ní namáčíme. Hotové cake pops zapíchneme do polystyrenu nebo např. do sklenice s cukrem. Dle vlastní fantazie můžeme dozdobit např. barevným cukrářským zdobením či mandlemi a ořechy. Hotové cake pops necháme ztuhnout v lednici.
Článek o sličných cukrářkách ze SweetDots i o příběhu jejich cukrárny najdete v odkazu. A čeká tam na vás i recept na jejich proslulé máslové sušenky s vanilkou: