Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborový koláč

6 porcí
do 1 hodiny
Bramborový koláč
Bramborový koláč Autor: isifa.com
Slané koláče jsou vděčné. Jsou lehce netradiční, takže překvapíte, a přitom vás zaručeně zasytí. A je jich nepřeberné množství. Co třeba bramborový s kozím sýrem?
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7.
  2. Brambory vařte 12–15 minut, dokud nebudou měkké, ale aby zůstaly pevné. Pak je slijte, nechte okapat, prolijte je studenou vodou, aby se rychle ochladily.
  3. Rozprostřete těsto a odřízněte okraje. Dejte ho na pečicí plech, ostrým nožem udělejte rýhu asi 2 cm od krajů a potom tyto okraje nařízněte do různých tvarů. Střed propíchejte vidličkou a mlékem potřete nařezané okraje.
  4. Nakrájejte brambory a rajčata na plátky a od středu je naaranžujte po celém těstě. Na ně rozložte kousky sýra a rozmarýn. Ochuťte solí a namelte trochu černého pepře. Pokapejte olivovým olejem a pečte 20–25 minut, dokud nebude těsto křehké a povrch nazlátlý.
  5. Vyndejte koláč z trouby a podávejte hned nebo až za pokojové teploty.
Reklama

Bramborový koláč Foto:

Bramborový koláč                                                                                                          foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama