Speciály

Úžasné recepty na skládaný dezert jménem trifle

Trifle je tradiční anglický dezert, který se skládá do průhledné skleněné mísy ve vrstvách tak, aby krásně vynikly. Základem bývá upečené piškotové těsto nebo cukrářské piškoty, různé druhy ovoce a oblíbený krém.

Fajnšmekři máčí piškot trochou sherry nebo portského vína. Někdy je součástí trifle i vrstva ovocného želé a navrch nechybí pořádný kopec šlehačky. Krém lze použít žloutkový nebo se základem z mascarpone, velmi vhodný je i citronový lemon curd. Výběr ovoce záleží jen a jen na sezoně, později lze použít i ovoce zavařené nebo z mrazáku.

Efektní vrstvený dezert je jako stvořený pro ty, co chtějí připravit sladkou tečku po slavnostním obědě, ale nejsou zrovna cukrářskými mistry. Trifle je zkrátka velmi jednoduchý na přípravu, a přitom je vynikajicí a navíc krásně vypadá! Ale pamatujte si, že je nutné ho připravit do průhledné mísy, jinak to nebude trifle :)

Připravte si podle našich receptů efektní a výtečný dezert z britských ostrovů – slavný trifle:

Recepty