Suroviny
- uzené kosti 750 g
- brambory 500 g
- kyselé zelí 400 g
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- vegeta
- paprika
- sójová omáčka
- hladká mouka
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Na rozehřátém tuku osmahneme cibulku, přidáme zpěnit papriku a zalijeme horkou vodou
Dáme vařit řádně omyté uzené kosti
Mezitím si připravíme nadrobno nakrájené brambory a kořenovou zeleninu
Obé během vaření přidáme do polévky
Dále zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě
Když jsou kosti doměkka uvařené, vyndáme je, obereme maso a přidáme do polévky
Zbývá už jen případné dochucení
Polévka
Babiččina zelňačka
Ingredience:
- 750 g uzených kostí
- 500 g brambor
- 400 g kyselého zelí
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- Vegeta
- paprika
- sójová omáčka
- hladká mouka na zahuštění
- zakysaná smetana (dle chuti při stolování)