Polévka
- cukety 2 kusy
Head
- brambory 2 kusy
Head
- pepř 3 kuličky
Head
- vejce 2 kusy
Polévka
- majoránka špetka špetka
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou). Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody. Podusíme a podlijeme vývarem. Nebo můžeme přidat bujon. Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme. Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby. Můžeme podávat s osmaženými krutony.Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaPolévkaBabiččina bramboračka
postup:
Žebro uvaříme v 1, 5 l vody doměkka, maso vyndáme. Do vývaru dáme pokrájenou zeleninu, česnek, cibuli, houby a koření a vaříme doměkka. Do rozpuštěného sádla přidáme mouku a jíšku usmažíme do růžova. Osolíme, odstavíme z plotny a vmícháme vejce. Maso pokrájíme a vložíme zpět do polévky, povaříme a vmícháme hotovou jíšku.