Zelený chřest s vajíčky a máslem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zelený chřest s vajíčky a máslem Foto:
Zelený chřest s vajíčky a máslem
Foto: Knorr

Chřest je skutečná delikatesa, překvapivě velmi jednoduchá na přípravu. Zkuste ho pouze zasypat vajíčkem uvařeným natvrdo a polít rozpuštěným máslem. Ideální jako luxusní předkrm nebo svůdně hříšná snídaně do postele.

Suroviny
zelený chřest 600 g
vejce 3 ks
máslo 3 lžíce
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 2 kalíšky
sůl
čerstvě namletý bílý pepř
Postup
1

Rozpusťte Knorr Bohatý bujón Kuřecí v litru vroucí vody.

2

Chřest důkladně umyjte. Odřízněte zdřevnatělé konce a dolní konec oloupejte. Svažte nití a nechte mírně vařit v bujónu asi 3-7 minut (podle síly stonku - až bude chřest měkký, ale stále lehce křupavý).

3

Vajíčka uvařte natvrdo, nechte vychladnout, zbavte skořápky a nakrájejte na drobné kostičky.

4

Chřest vytáhněte z bujónu a důkladně osušte. Uložte na misku, posolte, opepřete a posypte vajíčky.

5

V kastrůlku rozpusťte máslo a nalijte na chřest a vajíčka. Uvařený chřest můžete také posypat aromatickým žlutým sýrem a opraženou strouhankou, a pak vše krátce zapéct ve vyhřáté troubě.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama