Zapečené filé se zeleninovou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené fi lé se zeleninovou krustou Foto:
Zapečené fi lé se zeleninovou krustou
Foto: archiv Gurmet

Pod rozcuchanou a po ředkvičkách lehce pikantní čepicí objevíte jemné filé s krémovou omáčkou a ihned si ho zamilujete.

Suroviny
velké brambory 2 ks
mrkev 2 ks
ředkvičky 8 ks
máslo 4 lžíce
rybí filé 4 porce
česnek 2 stroužky
špenát 2 hrsti
smetana 1/2 hrnku
mletý muškátový oříšek 1 špetka
sůl
Postup
1

Troubu rozehřejte na teplotu 190 °C. Brambory i mrkve oloupejte a vařte v osolené vodě 8 minut. Poté je nahrubo nastrouhejte. Ředkvičky omyjte, osušte a nastrouhejte je k bramborám s mrkví.

2

Velkou zapékací misku (nebo čtyři malé) vytřete asi 2 lžícemi másla a na dno naskládejte filé. Osolte ho a opepřete. Rybu posypte česnekem nakrájeným na plátky a špenátem, který jste předem v cedníku prolili vroucí vodou, a opět trochu osolte. Na špenát rozložte kousky másla.

3

Nastrouhanou zeleninu promíchejte se zbylým máslem, smetanou a muškátem, maličko osolte a opepřete. Směsí překryjte filé se špenátem a pečte v troubě 35 minut.

4

Prima tip: K zelenině můžete přidat ještě hrst nastrouhaného sýra. Zvolte nějaký dobrý a voňavý, třeba goudu.

Zapečené fi lé se zeleninovou krustou Foto: archiv Gurmet

Zapečené fi lé se zeleninovou krustou. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama