Voňavá polévka z pečeného lilku

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Polévka z pečeného lilku Foto:
Polévka z pečeného lilku
Foto: Knorr

Krémová hustá polévka je plná chutí a vůní. Díky předpečení získá zelenina mnohem výraznější chuť s kouřovou vůní, kterou skvěle doplní exotické koření i citronová šťáva.

Suroviny
lilek 2 ks
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 2 kalíšky
mrkev 1 ks
kořenová petržel 1 svazek
cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
rajčata 3 ks
citron 1 ks
rajčatová pasta 2 lžíce
čerstvý koriandr, posekaný 1 svazek
přírodní bílý jogurt 200 ml
mletý římský kmín 1 lžíce
čerstvý tymián, posekaný 2 lžíce
Postup
1

Veškerou zeleninu umyjte. Následně oloupejte mrkev a petržel.

2

Zbylou zeleninu, včetně česneku a pálivé papriky, vložte na plech. Polijte olivovým olejem a dejte na 40 minut do trouby rozehřáté na teplotu 190 stupňů. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.

3

Lilek oloupejte a spolu s ostatní zeleninou vložte do vyhovujícího hrnce. Následně nakrájejte rajčata.

4

Vše zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí a připravená rajčata.

5

Vše rozmixujte na jednotnou a hladkou hmotu.

6

Vzniklou hustou hmotu smíchejte s jogurtem. Přidejte kmín, posekanou nať koriandru a tymián. Dochuťte citronovou šťávou.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama