Víkendový brunch

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Víkendový brunch  Foto:
Víkendový brunch
Foto: Výpečky.com

Víkendový brunch mě asi nejvíc dokáže potěšit z celého týdne. Fazolky v tomatě, slanina a samozřejmě domácí vajíčka u nás mají vždy své místo. A k tomu voňavé jahody a osvěžující koktejl. Ideální začátek dne :)

Slanina musí být vždy usmažená dokřupava a o vajíčkách se dohadujeme, jakou úpravu zrovna zvolit. Jinak moc rádi i vyrazíme na dobrý brunch někam do kavárny.

Dostala jsem na vyzkoušení nádobí Jamie Oliver, které jsem hned použila na bohatou snídani, a moc jí to na něm slušelo. :) Tímto děkuji. A pokud chcete také takové, informace najdete v tomto článku:

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto: archiv Albert

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Suroviny
houby portobello 4 ks
máslo 2 lžíce
zelený chřest 500 g
domácí vejce 4 ks
ohřáté fazole v tomatě (Heinz) 1 konzerva (400 g)
cherry rajčátka opečená v troubě 250 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Jahody s octem:
talíř voňavých jahod
cukr krystal 1 lžíce
vinný ocet 1 lžička
nasekaná čerstvá máta 1 lžička
Koktejl Mimosa:
čerstvě vymačkaná vychlazená pomerančová šťáva 1 díl
Prosecco 1 díl
Postup
1

Z hub jsem odstranila nožičky, kloboučky jsem obrátila jako mističky a pokladla kousky másla. Do trouby předehřáté na 180 °C jsem na plech položila kloboučky a pekla asi 7 minut. Pak jsem do nich opatrně vyklepla jedno celé vejce, volila jsem spíše menší. Chce to trochu trpělivosti a popřípadě kloboučky trochu podepřít, jinak se vám stane stejně jako mně, že vám vejce vytečou. Anebo můžete jednoduše houby na másle orestovat a přidat k nim volské oko, to je jistota. :)

2

Mezitím jsem si krátce, asi 3 minutky, povařila zelený chřest v osolené vodě, já přidávám do vody i trochu cukru a plátek citronu.

3

A samozřejmě výběrovou slaninu jsem na suché pánvi z obou stran orestovala dokřupava.

4

Omyté a očištěné jahody jsem nakrájela a zasypala cukrem a mátou. Na závěr jsem je pokapala octem a vše zamíchala. Ocet podtrhne krásnou chuť jahod a máta je příjemně ovoní.

5

Nakonec jsem smíchala Prosecco s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a mohlo se začít hodovat...

Víkendový brunch  Foto: Výpečky.com

Víkendový brunch  Foto: Výpečky.com

 

Víkendový brunch  Foto: Výpečky.com

Víkendový brunch  Foto: Výpečky.com

Víkendový brunch. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama