Vepřové kotlety v jablečné marinádě

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotlety v jablečné marinádě Foto:
Vepřové kotlety v jablečné marinádě
Foto: All

Kouzlo grilování spočívá v tom, že na ohni se chutě krásně prolnou a zvýrazní lehce uzenou vůní. Chuťově výrazná marináda žárem krásně zkaramelizuje a masu dodá fantastickou chuť!

Suroviny
velké vepřové kotlety 4 ks
Marináda:
jablečný džus 100% 60 ml
malá cibule, nadrobno nasekaná 1/2 ks
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
olej na kůže ze špeku na potření roštu
Postup
1

Připravte si vepřové kotlety, osolte je a opepřete.

2

V misce smíchejte jablečný džus, cukr, sójovou omáčku, nadrobno nasekanou cibuli a vše dobře promíchejte. Kotlety naložte do marinády a dejte do lednice, minimálně na jednu hodinu, ideálně přes noc.

3

Připravte gril na přímé grilování. Naolejujte rošt. Maso před grilováním vyndejte z marinády a nechte okapat.

4

Kotlety grilujte na přímém žáru 10–12 minut, během grilování je jednou otočte. Každé 2 minuty je přitom pootočte o 90 stupňů, aby se na nich vytvořila efektní mřížka.

5

Hotové kotlety sundejte z grilu a nechte 3 minuty odpočívat. Poté servírujte.

Videa

reklama

reklama