Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí Foto:
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Foto: Coolinářka

Jablka, cibule a vepřová krkovice? No jistě, takto maso pekly i naše babičky a funguje to nejen s kachnou nebo husou. Kombinaci s krkovičkou si rozhodně zamilujete!

Suroviny
vepřová krkovice, širší plátky 4 ks
kyselá jablka 2 ks
velká červená cibule 1 ks
česnek 1 palička
celý kmín 1 lžíce
mletý sušený zázvor 1 lžička
sůl
Postup
1

Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči.

2

Paličku česneku rozkrojte napůl a přidejte do pekáče. Plátky masa nenaklepávejte, jen je osolte a položte na jablka s cibulí. Vše posypejte mletým zázvorem a kmínem. Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 °C.

3

Poté maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 °C a přelévejte výpekem. Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí 2 Foto:

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí; foto: Coolinářka


Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama