Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem  Foto:
Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem
Foto: archiv Hera

Připravujete snídani pro víc lidí najednou? Ulehčete si práci a své strávníky překvapte netradiční vaječnou bábovkou! S náplní si můžete vyhrát i podle stavu zásob. Hodí se špenát, jarní cibulka, sušená rajčata, kapary...

Suroviny
vejce 12 ks
sůl 1 lžička
čerstvě namletý pepř
malá cibule 1 ks
papriky (ideálně 3 různé barvy, klidně i kousek chilli papričky) 3 ks
nahrubo nastrouhaná gouda 200 g
rozpuštěné máslo nebo Hera máslová příchuť 80 g
Postup
1

Všechna vejce rozbijte do mísy. Přidejte sůl a pepř. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do mísy. Česnek nasekejte najemno a přidejte také do mísy. Vajíčka důkladně prošlehejte.

2

Goudu nastrouhejte nahrubo a přidejte do vaječné směsi. Můžete použít i jiný oblíbený sýr nebo směs sýrů. Papriky nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do mísy. Přilijte rozpuštěné máslo nebo heru a promíchejte.

3

Formu na bábovku vymažte tukem a vlijte vaječnou směs. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 170 °C 30–35 minut, až bude bábovka na omak pevná.

4

Nechte trochu vychladnout (asi 5 minut) a vyklopte. Podávejte s pečivem a salátem jako předkrm nebo snídani.

Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem  Foto: Vaječná snídaňová bábovka s paprikou a sýrem; foto: archiv Hera

Článek

Nejlepší snídaně z vajec Foto:

Snídáte vejce? Vyzkoušejte 8 nejlepších receptů

Víkend je ideální chvíle na královskou snídani, kdy si dopřejete i lahůdky, které vyžadují trochu času na přípravu.

Videa

reklama

reklama