Tvarohové lívance se špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Tvarohové lívance se špenátem Foto:
Tvarohové lívance se špenátem
Foto: S vášní pro jídlo

Pokud chcete, můžete místo klasického česneku použít pár listů medvědího. Určitě ho najdete na farmářském trhu, ale při troše štěstí si ho natrháte i sami v přírodě! :)

Suroviny
mléko 1/2 hrnku
vejce 1 ks
tučný tvaroh ve vaničce 250 g
mražený listový špenát 50 g
česnek 2 stroužky
parmazán 20 g
hladká mouka 3/4 hrnku
špetka soli
olej na opečení
Postup
1

V míse společně prošlehejte mléko a vejce, k nim přimíchejte rozmražený špenát a nasekaný česnek.

2

Metlou pomalu vmíchejte tvaroh, sůl, nastrouhaný parmazán a hladkou mouku, mělo by vzniknout hustší těsto, které pak nechte chvíli odpočinout.

3

Do lívanečníku nalijte trochu oleje a nechte ho řádně rozpálit. Naběračkou do něj vlijte těsto, snižte plamen a nechte pomalu propékat dozlatova. Asi po 4 minutách lívance otočte na druhou stranu a dopečte.

4

Hotové lívance osušte na papírové utěrce od oleje a podávejte zastrouhané parmazánem. Jsou vynikající teplé, ale snesou se i za studena.

Tvarohové lívance se špenátem 2 Foto: Tvarohové lívance se špenátem; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

Videa

reklama

reklama