Tradiční ořechové brownies

Doba přípravy:
Počet porcí: 24 ks
Tradiční ořechové brownies  Foto:
Tradiční ořechové brownies
Foto: kuchařka Kurz domácího pečení

Hutné, dekadentní, naprosto návykové a navíc nesmírně jednoduché na přípravu – co jiného si od receptu na brownies přát? Zkuste i některou z méně typických variací.

Suroviny
vysokoprocentní tmavá čokoláda 250 g
máslo 150 g
vejce pokojové teploty 3 ks
neslazený kakaový prášek 2 lžíce
kypřicí prášek 3/4 lžičky
vlašské ořechy, nasucho opražené 150 g
cukr moučka nebo kakao na poprášení (pokud chcete)
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vymažte vyšší plech nebo formu o rozměrech 16 x 26 cm máslem. Dno spolu s delšími stranami vyložte jedním kusem pečicího papíru.

2

Čokoládu nalámejte a máslo nakrájejte do středně velké žáruvzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Za občasného míchání nechte máslo a čokoládu rozpustit dohladka. Sejměte a nechte zlehka zchladnout.

3

Vejce prošlehejte vidličkou a přidejte je i s cukrem do čokoládové směsi. Prošlehejte metličkou.

4

Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte do tekuté směsi a dobře promíchejte. Ořechy opražte nasucho v pánvi nebo na plechu v troubě rozehřáté na 180 °C a vmíchejte do těsta. Vlijte ho do připravené formy a rovnoměrně rozprostřete. Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut nebo dokud se na špejli zapíchnuté do středu nebudou zachytávat vláčné drobky. Nechte vychladnout ve formě.

5

Pomocí přečnívajícího pečicího papíru vyjměte brownies z formy. Nakrájejte na čtverečky a podávejte samotné nebo sypané moučkovým cukrem či kakaem.

PRIMA TIP: Brownie můžete nekonečně variovat, vlašské ořechy nahraďte:

• 150 g vypeckovaných sušených švestek naložených alespoň 30 minut ve 2 lžících horké brandy

• 150 g mražených nebo čerstvých malin

• 150 g nahrubo nasekané kvalitní bílé čokolády

Tradiční ořechové brownies  Foto: Tradiční ořechové brownies; foto: kuchařka Kurz domácího pečení

Kurz domácího pečení: staňte se skvělým kuchařem

Kurz domácího pečení Foto:

Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 základních postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Nakladatelství Omega, 499 Kč

Videa

reklama

reklama