Thajské mušle

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Thajské mušle Foto:
Thajské mušle
Foto: profimedia.cz

Protože čerstvé slávky není problém již sehnat téměř kdekoliv, rozhodně je zařaďte do vašeho jídelníčku. Jsou výborné a velmi rychlé na přípravu. A receptů je bezpočet. Skvělé jsou například na thajský způsob s kari.

Suroviny
čerstvé slávky 2 kg
šalotka 2 ks
kokosové mléko 400 ml
thajská zelená kari pasta 2 lžíce
limetové listy 2 ks
citronová tráva 1 stonek
Postup
1

Mušle dobře okartáčujte a odstraňte všechny „fousy“. Vyhoďte všechny otevřené.

2

Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte šalotku nakrájenou najemno a pár minut opékejte na středním ohni, dokud nezměkne, ale stále ještě nezačne měnit barvu. Přilijte kokosové mléko, potom thajskou karí pastu, nakrájenou chilli papričku, limetové lístky a citronovou trávu. Směs povařte 2–3 minuty a potom do hrnce přidejte mušle. Přikryjte pokličkou nebo alobalem a vařte asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Během vaření občas hrnec protřeste.

3

Vyhoďte všechny neotevřené mušle, přelijte šťávou z hrnce a hned podávejte.

Thajské mušle Foto:

Thajské mušle, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama

\n