Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem Foto:
Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem
Foto: Darina Křivánková

Z dýně můžete připravit výtečnou omáčku na těstoviny. Poduste ji s vývarem, až se částečně rozvaří, díky tomu bude omáčka krásně krémová. Chuť a vůni doladí rozmarýn a pikantní chilli.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
dýně (ideálně více druhů a barev) 500 g
česnek 4 stroužky
menší cibule 1 ks
čerstvé chilli (podle chuti)
vývar (drůbeží nebo zeleninový) asi 300 ml
čerstvý rozmarýn 1 snítka
sůl a čerstvý namletý pepř
máslo 2 lžíce
parmazán nebo grana padano 80 g
chiili (podle chuti)
Postup
1

Dýně zbavte semínek i slupky a nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Chilli zbavte semínek a nasekejte najemno. Cibuli také nasekejte najemno. V pánvi rozhřejte olej a začněte restovat při střední teplotě cibuli, jakmile zesklovatí, přidejte česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujte další asi 2 minuty, přihoďte dýni a ještě krátce zarestujte. Přilijte vývar, dýni dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte, ať omáčka zhoustne, ale dýně se úplně nerozvaří.

2

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, měly by být na skus. Jakmile budou hotové, tak je rovnou z hrnce dejte do pánve k dýni. Vše promíchejte, podle potřeby přilijte trochu vody z těstoviny a přidejte kousek másla. Mimo vařič vše zamíchejte a dochuťte podle potřeby.

3

Těstoviny rozdělte do talířů, posypte nastrouhaným parmazánem a posypte čerstvým chilli, případně rozmarýnem.

Videa

reklama

reklama