Tartaletky s domácím vanilkovým pudinkem a ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4 ks (průměr 12 cm)
Tartaletky s domácím vanilkovým pudinkem a ovocem Foto:
Tartaletky s domácím vanilkovým pudinkem a ovocem
Foto: Pěkně vypečený blog

Jednoduché a plné krásně šťavnatého ovoce, přesně takové jsou tyto tartaletky s korpusem z ovesných sušenek! :)

Recept

Nepečené tartaletky s arašídovým máslem Foto:

Nepečené tartaletky s arašídovým máslem

Připravte si doma tyto fantastické tartaletky – nebudete potřebovat ani troubu! :)
Suroviny
ovesné sušenky 240 g
rozpuštěné máslo 110 g
Pudink:
plnotučné mléko 750 ml
kukuřičný škrob 50 g
domácí vanilkový cukr 3 lžíce
vanilkový lusk 1 ks
ovoce, máta nebo mandlové lupínky na dozdobení dle chuti
Postup
1

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C. Sušenky nalámejte a důkladně rozmixujte.

2

Přilijte k nim máslo a ručně vypracujte „těsto“. Připraveným těstem, jehož konzistence připomíná hodně mokrý písek, vyplňte formičky na tartaletky s odnímatelným dnem.

3

Vytvořte asi 1,5 cm okraje a těsto důkladně stlačte. Takto připravené formičky pečte 8 minut. Po vytažení z trouby nechte korpusky vystydnout.

4

Poté si uvařte pudink. Nejdříve dejte vařit 550 ml mléka, do kterého přidejte vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Do 200 ml mléka, které si nechte bokem, vmíchejte kukuřičný škrob, žloutek a cukr. Vše metličkou vyšlehejte a přilijte do hrnce těsně předtím, než začne mléko s vanilkou vařit.

5

Za stálého míchání vařte 3 minuty. Během této doby pudink pěkně zhoustne. Ještě horký pudink pak nalévejte do předpečených korpusků.

6

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak dejte tartaletky minimálně na 3 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním zdobte ovocem, mátou a mandličkami dle chuti.

Tartaletky s domácím vanilkovým pudinkem a ovocem 2 Foto: Tartaletky s domácím vanilkovým pudinkem a ovocem; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama