Nepečené tartaletky s arašídovým máslem

Doba přípravy:
Nepečené tartaletky s arašídovým máslem Foto:
Nepečené tartaletky s arašídovým máslem
Foto: Pěkně vypečený blog

Připravte si doma tyto fantastické tartaletky – nebudete potřebovat ani troubu! :)

Použijte 4 formičky na tartaletky s odnímatelným dnem, průměr 12 cm.

Suroviny
Korpus:
máslové sušenky 280 g
máslo, rozpuštěné 120 g
rýžový sirup (případně med) 1 plná lžíce
kousek másla na vymazání formiček
Náplň:
ricotta 500 g
arašídové máslo 140 g
smetana ke šlehání 200 ml
Ozdoba:
voda 2 lžíce
solené arašídy, lehce nasekané 70 g
máslo 20 g
med 1 lžíce
Postup
1

Nejprve si připravte ozdobu – arašídové lupínky. Cukr s vodou nechte v hrnci rozpustit – zkaramelizovat na světlý karamel – nemíchat! Poté hrnec odstavte ze zdroje tepla, přidejte med, máslo a vmíchejte arašídy.

2

Připravte menší plech s pečicím papírem a na něj udělejte kupičky, které pak pomocí vidličky rozmačkejte do tvaru placek a nechte v lednici zatuhnout (můžete dát i do mrazničky – čím více ztvrdnou, tím lépe).

3

Dále udělejte korpus – sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem a sirupem. Formičky na tartaletky lehce vymažte máslem. Rozdělte do nich připravenou hmotu ze sušenek a vytvořte korpus – včetně okrajů. Korpusy pak dejte minimálně na hodinu do lednice odpočinout.

4

Než si korpusky odpočinou, vyšlehejte ricottu s arašídovým máslem a cukrem do hladké pěny. Zvlášť vyšlehejte smetanu a vmíchejte ji do ricottové směsi. Tu pak rozprostřete do připravených tartaletek.

5

Tartaletky vraťte do lednice a nechte je tam minimálně 4 hodiny zatuhnout. Před podáváním dozdobte koláč arašídovými lupínky, které nařezejte z připravených placek. Tartaletky můžete dozdobit také jedlými květy.

Nepečené tartaletky s arašídovým máslem 2 Foto: Nepečené tartaletky s arašídovým máslem; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama