Středomořské otevřené lasagne

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Středomořské otevřené lasagne Foto:
Středomořské otevřené lasagne
Foto: profimedia.cz

Na tuto středomořskou lahůdku doporučujeme použít čerstvé lasagne, které se uvaří rychleji. Ale můžete použít i sušené, jen jim musíte dát víc času.

Suroviny
lilek 4 ks
olivový olej 3 lžíce
červená cibule 1 ks
čerstvé lasagne 4 pláty
sůl
čerstvě mletý černý pepř
červené nebo chilli pesto 4 lžíce
Na dozdobení:
Postup
1

Rozehřejte gril. Lilky nakrájejte na silnější kolečka (z každého 12). Potřete po obou stranách trochou oleje a rozložte na pečicí plech. Grilujte asi 4–5 minut po každé straně, dokud nezačnou hnědnout.

2

Mezitím vařte rozpůlené lasagně asi 4 minuty ve vařící vodě. Nechte dobře okapat a dejte stranou.

3

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na něj rozložte 4 kousky lasagní namazaných po obou stranách olejem, na každý plát navršte 2–3 kolečka lilku, pár koleček cibule, pár plátků mozzarelly a ½ lžíce pesta. Potřete olejem další kousky lasagní, rozložte je navrch, zarovnejte hrany a zopakujte vrstvu lilku, cibule, sýru a pesta.

4

Pečte 10–15 minut, dokud se sýr nezačne rozpouštět a hnědnout. Podávejte na horkých talířích, pokapané olejem a ozdobené bazalkou.

Středomořské otevřené lasagne Foto:

Středomořské otevřené lasagne, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama