Špagety s omáčkou z rajčat a tresky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s omáčkou z rajčat a tresky Foto:
Špagety s omáčkou z rajčat a tresky
Foto: isifa.com

Těstoviny jsou oblíbené lehké letní jídlo. Ke klasickému základu z rajčat přidejte kousky čerstvé ryby a voňavé bylinky.

Suroviny
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
rajčata 250 g
filety z tresky 375 g
olivový olej 3 lžíce
loupaná rajčata 1 plechovka
sůl 1 špetka
čerstvě namletý pepř 1 špetka
čerstvé anýzové lístky
špagety 500 g
Postup
1

Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. Rajčata křížem rozřízněte, vyškrabejte semínka a na pár sekund dejte do vařící vody. Sceďte je, stáhněte slupku a nakrájejte na proužky. Omyjte filet tresky, osušte a nakrájejte na kousky velikosti sousta.

2

Rozpalte olej v pánvi a krátce v něm poduste cibuli a česnek. Přidejte oloupaná rajčata z plechovky a rajský protlak, promíchejte a přidejte sůl a pepř. Omáčku 5 minut povařte, přidejte rybu a spařená rajčata a na mírném ohni vařte do měkka.

3

Anýzové lístky opláchněte, otřepejte a natrhejte na lístečky. Špagety připravte podle návodu, nechte dobře odkapat a podávejte s omáčkou. Ozdobte anýzovými lístky.

Videa

reklama

reklama