Špagety s krevetami a špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s krevetami a špenátem Foto:
Špagety s krevetami a špenátem
Foto: isifa.com

Špagety jsou skvělá věc mimo jiné proto, že jdou připravit na mnoho způsobů. Například s krevetami a houbami doplněné o čerstvou zeleninu a bylinky.

Suroviny
špagety 1/2 pytlíku
cibule 1 ks
zelená paprika 1/2 ks
olivový olej 2 lžíce
máslo 2 lžíce
česnek 1 stroužek
čerstvé oregano 1 hrst
mladý špenát 300 g
suché bílé víno nebo zeleninový vývar 150 ml
oloupané krevety 500 g
ricotta sýr 50 g
nastrouhaný parmazán
sůl
černý pepř
Postup
1

V hrnci osolené vroucí vody uvařte špagety al dente. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na velmi tenké proužky a poduste doměkka, ale ne do hněda.

2

Přidejte do pánve žampiony, rozdrcený česnek, rozpůlená rajčátka, bazalku, oregano, víno a ricottu na malé kousky a vařte 8–10 minut, až budou rajčata měkkoučká. Přidejte špenát a krevety a vařte jen chvilku, aby byl špenát zvadlý a krevety uvařené. Dochuťte solí a pepřem.

3

Nechte okapat špagety a vmíchejte je do krevetové směsi. Posypte nastrouhaným parmazánem a hned podávejte.

Špagety s krevetami a špenátem Foto:

Špagety s krevetami a špenátem                                                                foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama