Snídaňové lívance s borůvkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Snídaňové lívance  Foto:
Snídaňové lívance
Foto: Thinkfood.cz

Painless pancakes, tedy bezbolestné a snadné lívance, zvládnete raz dva. Pár surovin, jednoduchá příprava – a odměnou vám budou tyto placky vonící máslem, které si můžete ozdobit podle chuti. Vyzkoušejte prověřený recept od blogerky Kateřiny z ThinkFood.cz.

Suroviny
velká vejce 3 ks
mléko 140 ml
prášek do pečiva 1 lžička
hustý bílý jogurt 1 ks
borůvkový domácí džem
zlatý nebo javorový sirup
špetka soli
čerstvá máta na ozdobu
Postup
1

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy, bílky do šlehače. Ke žloutkům přidejte kypřicí prášek s mlékem a vše prošlehejte metlou. Pak přisypte mouku a umíchejte pěkné těsto. Ušlehejte bílky se špetkou soli na tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.

2

Rozpalte nepřilnavou pánev se lžící másla a naběračkou vlijte do pánve těsto. Můžete tvořit malé či velké lívance, záleží na náladě. Opékejte dozlatova z obou stran.

3

Na talíř naskládejte lívance po pěti kusech a přelijte je zlatým nebo javorovým sirupem. Navrch dejte lžící dva nočky hustého, nejlépe řeckého jogurtu a na něj pak lžíci borůvkového džemu. Zasypte porci nasekanými lístky máty a podávejte.

Prima tip: Základní lívance můžete ochucovat jakýmkoliv džemem, sezonním ovocem, čokoládou, dušenými jablky, dokonce se dají připravit i naslano s pancettou nebo sázeným vejcem.

Snídaňové lívance  Foto: Thinkfood.cz

Snídaňové lívance. Foto: Thinkfood.cz

 

Thinkfood.czKdyž jídlo, tak ThinkFood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Videa

reklama

reklama