Salát z pečených cherry rajčátek

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z pečených cherry rajčátek  Foto:
Salát z pečených cherry rajčátek
Foto: Karolína domácí kuchařka

Tento salát se podává vlažný, ale nikdy ne horký. Tak, aby si rajčata udržela ještě trochu svého tepla, mozarella se od nich trošku zahřála, ale bylinky neztratily přílišným horkem křehkost.

Ale i na bylinky bude mírné teplo rajčat působit dobře – krásně se rozvine jejich vůně. Tento salát je natolik výrazný a aromatický, že stačí k božské lehké večeři jen tak s bagetou nebo v lepším případě s domácími chlebovými palckami či foccaciou.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
cherry rajčata 400–600 g
česnek 1–2 stroužky
olivový olej 4 lžíce
sůl
rukola 1 hrst
piniová semínka
Postup
1

Rajčata opláchněte, osušte, zakapejte trochou oleje a dejte do trouby rozpálené na 220 °C (pokud používáte pinie, přidejte je k pečení, ale až na konci, na posledních pár minut s plátky česneku. Pozor ale, abyste česnek a pinie nespálily. Pečte celkem asi 15 minut, dokud rajčata nezačnou praskat (měknout). Poté je vyndejte z trouby a zatímco budou mírně chladnout, dejte do salátové mísy zbylý olej a vmíchejte do něj sůl. Pak vmíchněte mírně prochladlá rajčata a k nim i bazalku, rukolu a na sousta natrhanou mozzarellu.

2

Prima tip: salát můžete dochutit balzamikovým octem, ten prošlehejte do oleje nebo jím zakápněte již hotový salát či ho podávejte zvlášť, ať si každý poslouží podle chuti.

Salát z pečených cherry rajčátek  Foto:

Salát z pečených cherry rajčátek, foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama