Rýžové koule se zeleným salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rýžové koule se zeleným salátem Foto:
Rýžové koule se zeleným salátem
Foto: isifa.com

Rýže je fantastická surovina, kterou je škoda pasovat na pouhou přílohu. Zkuste z ní vytvořit něco neotřelého. Rýžové koule překvapí, smažení jim dodá skvělou chuť.

Suroviny
vařená jasmínová rýže 320 g
našlehaná vejce 2 ks
nasekané koriandrové lístky 1 lžíce
nasekaná jarní cibulka 2 lžíce
nadrobno nasekaná chilli paprička 1 ks
mouka 2 lžíce
sůl 1 špetka
čerstvě namletý bílý pepř 1 špetka
olej na smažení
dresink:
sezamový olej 1 lžíce
limetová šťáva 1 lžíce
hnědý cukr 1 lžíce
rybí omáčka 1 lžička
k podávání:
koriandrové lístky 2 lžíce
lístky mladého špenátu 150 g
blanšírované růžičky brokolice 300 g
Postup
1

Ve velké míse zamíchejte rýži, vejce, koriandr, cibulku, chilli, mouku, sůl a pepř. Naberte lžící směs a uhněťte z ní kouli. Rozehřejte olej v malém hlubokém hrnci a ve vyšší vrstvě horkého oleje kouli usmažte. Osušte papírovou utěrkou.

2

Ingredience pro zálivku důkladně smíchejte. Rozdělte koriandr, špenátové lístky a brokolici na čtyři talíře, rýžové koule položte na zelenou podložku a vše jemně zastříkněte zálivkou.

Rýžové koule se zeleným salátem Foto: isifa.com

Rýžové koule se zeleným salátem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama