Red Velvet dort s vanilkovo-tvarohovým krémem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Red Velvet dort s vanilkovo – tvarohovým krémem Foto:
Red Velvet dort s vanilkovo – tvarohovým krémem
Foto: Kuchařinka.cz

Tento dort jsem připravovala svojí kamarádce na svatbu. Byla to velká výzva a navíc velká zodpovědnost, ale nakonec se dílo podařilo. V mém podání šlo o velký třípatrový dort, pro vás mám recept na jedno patro, ideální na rodinné oslavy :)

Suroviny
kvalitní kakao 3 lžíce
prášek do pečiva 3 lžičky
máslo 180 g
vanilkový extrakt 3 lžičky
vejce 3 ks
mléko se 3 lžičkami octa 360 ml
přírodní potravinářské barvovo červené – ideálně z červené řepy
ocet 3 lžičky
sůl 1,5 lžičky
jedlá soda 1,5 lžičky
tvaroh 200 g
moučkový cukr 2 lžíce
vanilková pasta nebo vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
1

Prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a zamíchejte.

2

Do robota dejte změklé máslo a ušlehejte ho společně s cukrem. (Nebo pěkně ručně.) Přidejte vanilkový extrakt. Potom přidejte vajíčko a šlehejte dokud se směs nespojí. Pokud byste měli pocit, že se máslo srazilo do vajíčka, nic se nebojte, jakmile přidáte mouku všechno se napraví.

3

Do mléka přidejte ocet a potravinářské barvivo (pokud ho nemáte, můžete ho vynechat, dort jen nebude mít načervenalou až hnědou barvu – na chuti se určitě nic nezmění).

4

Pak střídavě přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva, mléko s octem.

5

Opět prošlehejte, dokud nebude směs hladká.

6

Smíchejte ocet a jedlou sodu vedle v malé mističce a hned jak směs zapění zamíchejte ji do těsta.

7

Naplňte dortovou formu a dejte péct na 180 stupňů – mně se dort pekl přes hodinu.

8

Mezitím si připravte krém. Ušlehejte šlehačku dotuha, přidejte tvaroh, moučkový cukr a trochu vanilkového extraktu a ještě jednou šlehejte, dokud se krém nespojí.

9

Jakmile se dort dopeče (do dortu zapíchněte špejli, jakmile ji vyndáte suchou, dort je hotový), nechte ho na mřížce úplně vychladnout.

10

Rozřezejte ho pomocí nože, struny nebo nitě vodorovně na 3 pláty. Mezi každý dejte pořádnou vrstvu krému. Můžete polít i jahodovou marmeládou. Já na svatební dort použila jahody rozvařené s cukrem a přeceděné, aby byla jahodová omáčka úplně bez zrníček.

11

Nechte alespoň tři hodiny odležet, aby se krém s dortem propojil.

Red Velvet dort s vanilkovo – tvarohovým krémem Foto: Kuchařinka.cz

Red Velvet dort s vanilkovo-tvarohovým krémem. Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama