Ragú z divočáka se širokými nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ragú z divočáka se širokými nudlemi  Foto:
Ragú z divočáka se širokými nudlemi
Foto: Gurmet

Divočák či prase divoké je dnes přemnoženou zvěří, a tak se s donedávna nedostatkovým masem můžete setkat celkem běžně a za nepříliš vysoké ceny. Využijte toho třeba v tomto Itálií vonícím receptu!

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
velká sladká bílá cibule 1 ks
maso z divočáka nakrájené na kostky 1 kg
krájená rajčata 1 plechovka
česnek 6 rozdrcených stroužků
sušené červené chilli papričky 3 ks
skořice 1 svitek
sušená rajčata 3 ks
ančovičky 3 filátka
čerstvé organo, bazalka a šalvěj
červený vinný ocet 1 lžíce
červené víno 250 ml
široké nudle k podávání
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na oleji nechte zesklovatět nahrubo pokrájenou cibuli. Na ní ze všech stran opečte maso. Přidejte rajčata i s nálevem a bobkové listy, česnek, rozdrcené chilli, skořici, hřebíčky, sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, šalvěj, ocet, sůl a pepř.

2

Vlijte víno a zakryté duste pomalu alespoň 2 hodiny, aby se maso takřka rozpadalo. Před podáváním vyjměte bobkové listy a skořici.

3

Podávejte s nudlemi a parmezánem na poprášení.

Ragú z divočáka se širokými nudlemi  Foto: Gurmet

Ragú z divočáka se širokými nudlemi. Foto: Gurmet

 

Gurmet - listopad 2013

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama