Quiche se slaninou a pórkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Quiche se slaninou a pórkem Foto:
Quiche se slaninou a pórkem
Foto: Coolinářka

Rychlá příprava, velká variabilita náplní a skvělá chuť – to je quiche! Tentokrát zkuste efektní náplň z dlouhých stuh z pórku a slaniny. Nejenže to výtečně ladí dohromady chuťově, ale navíc to krásně vypadá...

Chcete vyzkoušet i jiné recepty na quiche a slané koláče? Zde najdete spoustu inspirace:

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Suroviny
studené máslo 100 g
smetana ke šlehání 250 ml
vejce 2 ks
parmazán 3 lžíce
pórek 1/2 ks
sůl, pepř
Postup
1

Základem je křehké těsto ze 190 g hladké mouky, 100 g másla, špetky soli a 6 lžic studené vody. Ručně propracujte máslo s moukou a solí v těsto, pokud je suché, přidávejte postupně po lžících studenou vodu.

2

Vzniklé kompaktní těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte je asi na 30 minut do lednice. Poté ho nechte chvíli roztát a vyválejte ho. Placku opatrně přendejte do koláčové formy. Přečnívající okraje odkrojte.

3

Takto připravené těsto je potřeba předpéct v troubě. Nejprve pokryté pečicím papírem a zatížené syrovými fazolemi asi 15 minut a pak na 5 minut odkryté.

4

Mezitím si připravte náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu.

5

Já jsem tentokrát dělala quiche s pórkem a slaninou, jež jsem touto směsí zalila a pekla asi 20 minut při 190 °C, dokud směs nezezlátla.

Quiche se slaninou a pórkem 2 Foto: Quiche se slaninou a pórkem; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama