Pomalu pečená rebarbora

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Pomalu pečená rebarbora Foto:
Pomalu pečená rebarbora
Foto: isifa.com

Rebarboru všichni známe jako nedílnou součást koláčů. Ale můžete ji i smíchat s cukrem, šťávou a kůrou z pomerančů a pomalu ji upéct. Takto upravenou rebarboru podávejte se zmrzlinou.

Suroviny
rebarbora 800 g–1 kg
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 pomerančů
zmrzlina k servírování
Postup
1

Roztopte troubu na 120 °C, u plynové na stupeň ½ .

2

Rebarboru očistěte a nakrájejte na 6–8cm kousky a dejte je do nekovové zapékací mísy, posypte je cukrem, pomerančovou kůrou a dobře rebarboru ve směsi obalte. Přelijte pomerančovou šťávou a přikryjte pokličkou. Jestliže mísa nemá poklici, přikryjte jí pečicím papírem nebo hliníkovou fólií.

3

Rebarboru pečte uprostřed trouby asi 1–1 ½ hodiny, nebo dokud nebude měkká.

4

Vyndejte rebarboru z trouby a nechte vychladnout.

5

Podávejte v pokojové teplotě nebo vychlazenou, se zmrzlinou. V lednici vydrží upečená rebarbora 3–4 dny.

Pomalu pečená rebarbora Foto: isifa.com

Pomalu pečená rebarbora. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama