Pikantní tyčinky

Doba přípravy:
Počet porcí: 10-15 ks
Pikantní tyčinky Foto:
Pikantní tyčinky
Foto: Gurmet

Při přípravě silvestrovského pohoštění nezapomeňte na vděčné listové těsto. Během chvilky z něj vykouzlíte dobroty, po kterých se jen zapráší. Jako třeba tyto tyčinky s česnekem a bylinkami.

Suroviny
nasekané bylinky 1/3 hrnku
rozdrcené stroužky česneku 2 ks
olivový olej 2 lžíce
listové těsto 1 balení
sůl
Postup
1

Promíchejte spolu bylinky, česnek a olej. Osolte a opepřete. Listové těsto rozválejte na tenký plát. Potřete ho bylinkovou směsí, pak ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na proužky, každý spirálovitě stočte.

2

Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C. Nechte je vychladnout. Plát těsta potřený bylinkami můžete také stočit, rozkrájet na plátky a ty pak upéct.

Gurmet - leden 2014Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen nacukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaténovoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty nasladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama