Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený králík s hořčičnou omáčkou Foto:
Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Foto: Kitchen Story

Slanina chrání maso před vysušením a hořčičná omáčka ho krásně doplňuje. Po vyndání z trouby celou vaši kuchyň navíc provoní pečený česnek s rozmarýnem, naprostá fantazie!

Suroviny
králík
slanina 200 g
sůl, pepř
česnek 1 palička
rozmarýn 3–4 snítky
Hořčičná omáčka:
zeleninový vývar 250 ml
dijonská hořčice 3–4 lžičky
med 1 lžíce
sůl, pepř
smetana 60 ml
šťáva z jednoho citronu
Postup
1

Troubu rozehřejte na 180 °C.

2

Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou budete potřebovat 2 plátky slaniny na každý kousek. Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší.

3

Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem.

4

Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat a dostatečně dochutit solí a pepřem.

5

Hořčičnou omáčku přilijte ke králíkovi a dejte péct na 180 °C. Díky slanině není potřeba králíka přikrývat alobalem. Pečte 1 hodinu až hodinu a půl podle velikosti králíka.

6

Po upečení by mělo být šťávy tak akorát. Pokud jí ale máte více, můžete ji po vyndání králíka ještě v pekáčku na plotně zredukovat na požadované množství. Důležité: hlavně šťávu nikam nepřelévejte a redukujte přímo v pekáčku, abyste do ní dostali ještě všechny ostatní chutě v něm připečené.

Pečený králík s hořčičnou omáčkou 2 Foto: Pečený králík s hořčičnou omáčkou; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama