Pečená ryba s medvědím česnekem a bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečená ryba s medvědím česnekem a bramborami Foto:
Pečená ryba s medvědím česnekem a bramborami
Foto: Slepičárna blog

Siven je ryba, která je hodně podobná pstruhovi potočnímu. Také má na bocích „kropenatou duhu“. Stejně tak jako pstruh se siven peče, griluje, smaží a pošíruje. Bývá větší, má lahodné, lososově růžové a šťavnaté maso. A když ho neseženete, pak ho v receptu nahraďte pstruhem.

Chcete vyzkoušet nové recepty s medvědím česnekem? Velkou porci inspirace najdete v našem speciálu:

Suroviny
Brambory:
baby (nové) brambory 500 g
medvědí česnek 1 svazek
řapíkatý celer s natí 2 řapíky
čerstvá šalvěj
sůl a čerstvě namletý pepř
Ryby:
větší siven 2 ks (nebo 4 menší)
sůl a čerstvě namletý pepř
medvědí česnek 1 svazek
čerstvá šalvěj
nať řapkatého celeru
Postup
1

Omyjte brambory, nechte je i se slupkou, rozpulte je a přendejte do pekáčku. Přidejte na větší kousky nasekaný medvědí česnek, řapíkatý celer a lístky šalvěje. Osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C doměkka, asi 45 minut. Podle potřeby promíchejte během pečení.

2

Připravte si siveny. Omyjte je, osušte a očistěte kůži, i když nemá šupiny, je lepší kůži nožem přejet. Na bocích je nařízněte. Osolte, opepřete a zakapejte olejem ze všech stran a uvnitř ryby. Dovnitř pak dejte navíc celý medvědí česnek, listy šalvěje a nať z řapíkatého celeru.

3

Zabalte každou rybu zvlášť do alobalu a přendejte na plech. Pečte je v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Rozevřete alobal a zkontrolujte, jestli je siven hotový. V alobalu zůstane šťáva a ryba bude pěkně šťavnatá. Upečené siveny podávejte s bramborami.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama