Pangasius vařený v páře s červenou řepou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pangasius vařený v páře s červenou řepou Foto:
Pangasius vařený v páře s červenou řepou
Foto: archiv Gurmet

Kombinace ryby vařené v páře a červené řepy je nejen zdravá, ale také velmi lahodná. A domácí bylinkové máslo je pomyslnou třešničkou.

Suroviny
pangasius (čerstvý nebo mražený) 4 filety
menší červená řepa 4 ks
olivový olej 1 lžíce
citron 1 ks
několik snítek kopru
čerstvě namletý pepř
sůl
bylinkové máslo:
bylinky (petrželka a pažitka) 1 lžíce
máslo 2 lžíce
Postup
1

BYLINKOVÉ MÁSLO: Pažitku a petrželku omyjte, osušte, nasekejte a promíchejte s máslem. Máslo zabalte do potravinářské fólie, zatočte její konce, vytvarujte váleček a nechte ho v lednici ztuhnout.

2

Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Řepu dobře omyjte pomocí kartáčku na zeleninu. Dejte ji do rendlíku s vroucí osolenou vodou a vařte asi 30 minut. Pak ji zchlaďte studenou vodou, nechte okapat a částečně vychladnout. Oloupejte ji, příčně nakrájejte na jemné plátky a dejte do mísy. (Při zpracovávání červené řepy se vám budou hodit gumové rukavice, protože řepa vydatně a poměrně trvanlivě barví.) Osolte ji, zakapejte olejem, citronovou šťávou, promíchejte a nechte chvilku odležet.

3

Mezitím filety zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a vařte 20 minut v páře. Na talíře rozložte červenou řepu a na ni položte porce ryby a plátky bylinkového másla. Ozdobte snítkami čerstvého kopru.

4

Prima tip: Stejným způsobem můžete připravit i sladkovodní ryby, jako je například kapr nebo lín.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Vyzkoušejte i další recepty, kde hraje hlavní role ryba:

Recept

Ryba na pánvi s kurkumou a koprem Foto: Just Spice

Ryba na pánvi s kurkumou a koprem

Tento recept na mníka jsme si půjčili od šéfkuchaře Luka Nguyena. Je ukázkou toho, jak báječně chutná jednoduchá vietnamská kuchyně. Kombinace kurkumy a čerstvého kopru ...

Recept

Marinovaná ryba na kuskusu Foto: isifa.com

Marinovaná ryba na kuskusu

Na tento recept použijte jakoukoli čerstvou rybu. Filátka do sebe nasáknou výraznou chuť marinády, v které hraje hlavní roli koriandr.

Recept

Extra křupavý losos  Foto: Thinkfood.cz

Extra křupavý losos

Myslela jsem si, že už mě tahle ryba nemůže ničím překvapit, ničím nadchnout, ale tenhle jarní recept Jamieho Olivera mě z lososové letargie vytrhl. Je jednoduchý, ...

 

Videa

reklama

reklama