Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami  Foto:
Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami
Foto: Silvie Kolevová / Jídlo jako vášeň

Tento dezert je dokonalá poslední záchrana, když máte touhu po něčem sladkém a cukrárna už je zavřená. Snadno ho vyrobíte z věcí, které máte běžně doma a výsledná chuť je úžasná! Fígl je v kontrastu mezi osvěžujícím ovocným krémem a křupavým karamelovým posypem.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Připravte si tento dezert podle videoreceptu:

Uložit

Suroviny
banány 3 ks
čerstvé maliny 1 vanička
med 1 lžíce
máslo 2 lžíce
třtinový cukr 3 lžíce
mletý zázvor 1 lžička
Postup
1

Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka. Maliny omyjte a osušte. Takto připravené banány a většinu malin smíchejte se smetanou a medem a nechte odpočívat v chladničce.

2

Mezitím si připravte posyp. Na pánvi rozpusťte máslo, nasypte do něj cukr. Přidejte ovesné vločky a zázvor, promíchejte a nechte vločky zkaramelizovat. Hotové jsou, když mají středně hnědou barvu, jsou křupavé a mají oříškovou chuť. Nechte je vychladnout v pánvi nebo je přesypte na pečicí papír.

3

Vychlazenou smetanovo-ovocnou směs rozdělte do pohárů a těsně před podáváním posypte křupavými zkaramelizovanými vločkami a čerstvými malinami.

PRIMA TIP: Pro více osob dělejte vločky obdobným způsobem, jen je pečte na plechu v troubě rozpálené na 180 °C.

Vyzkoušejte nejen různé druhy ovoce, ale i různé druhy vloček, k mým oblíbeným patří špaldové, pohankové, ječné a rýžové. Koupíte je v prodejnách zdravé výživy, někde je mají i vážené, takže si můžete koupit zkraje jen trošku a postupně zjišťovat, která kombinace vám chutná.

Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami  Foto: Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n