Ovesné sušenky s banánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Ovesné sušenky s banánem  Foto:
Ovesné sušenky s banánem
Foto: Kitchen Story

Tyto ovesné sušenky jsou nejjednodušší na světě. Není v nich žádný přidaný cukr a základem pro ně jsou v podstatě jen dvě ingredience a zbytek se dá obměňovat podle chuti a nebo spíše podle toho, co je doma k dispozici.

Suroviny
Základ:
zralé banány 2 ks
ovesné vločky (nebo pohankové) 1 hrnek
Volitelné:
vlašské ořechy
rozinky
vanilkový extrakt 1/2 lžičky
mletá skořice
Postup
1

Základem sušenek jsou banány a ovesné vločky. Zralé banány rozmixujte na kašičku a k nim přidejte ovesné vločky. To znamená, pokud je chcete mít opravdu jednoduché, smícháte pouze tyto dvě ingredience.

2

Je možné si je samozřejmě vylepšit a to nasekanými vlašskými ořechy, rozinkami a vanilkovým extraktem. Vždy se držte přibližného poměru, suchých ingrediencí by celkově mělo být vždy do plného hrnku. To znamená, že ovesných vloček usypte a přidejte zbylé suché ingredience.

3

Rozmixované banány s vanilkovým extraktem a mletou skořicí smíchejte se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte. Pokud by vám směs připadala málo sladká, můžete přidat agávový sirup nebo med.

4

Sušenky o velikosti cca 5 cm v průměru tvořte na plech vyložený pečicím papírem a následně pečte zhruba 15 minut na 160 °C.

Prima tip pro milovníky čokolády: Ke směsi z vloček a banánů přidejte mandlové plátky, lžíci kakaa a  hořkou čokoládu nasekanou na menší kousky.

Ovesné sušenky s banánem  Foto:

Ovesné sušenky s banánem, foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Chcete nahlédnout pod pokličku, jak vzniká web a časopis Prima FRESH? Sledujte nás na Instagramu :)

Fresh Instagram Foto:

Videa

reklama

reklama