Suroviny
- krůtí prsa 500 g
- červená paprika 2 menší
- žlutá paprika 2 menší
- mrkev 2
- bílé zelí (mladé) 1/2 menší
- cibule 1
- loupané mandle 200 g
- vejce 2
- škrobová moučka 10 PL
- sójová omáčka 6 PL
- olej
- rýže 400 g
- sůl
Postup
- Krůtí maso nakrájíme na drobné kostky a osolíme. Vejce smícháme se škrobem tak, aby vzniklo husté těstíčko, a kostky v něm obalíme. Na pánvi v oleji nebo v horkovzdušné fritéze osmažíme krůtí kostky dozlatova. Olej slijeme a na menším množství čerstvého oleje orestujeme zeleninu.
- Musí lehce změknout, ale zůstat křupavá. Přidáme maso, mandle a sójovou omáčku, promícháme a společně orestujeme. Podáváme s rýží. Jídlo jsme nazvali Šalamounova pánev, protože jde o moudrou volbu všude tam, kde se sejdou strávníci s různými preferencemi, což je případ naší velké rodiny.
- Každý má možnost výběru pode své chuti – někdo si vybere více masa, někdo naopak pouze zeleninu a mandle.
Autor receptu: Tereza Hanusová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!