Ostrá grilovaná křidélka

Doba přípravy:
Ostrá grilovaná křidélka Foto:
Ostrá grilovaná křidélka
Foto: Kitchen and the City

Další recept do sbírky grilovaných křidélek, tentokrát trochu ostřejší :)

Suroviny
kuřecí křídla 1 kg
tmavá sójová omáčka 2 lžíce
Mirin 4 lžíce
med 3 lžíce
nastrouhaný zázvor 4 cm
chilli česneková pasta 3 lžíce
sůl, pepř
opražená sezamová semínka
pokrájená jarní cibulka
mix feferonek
Postup
1

Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a jednu třetinu svařte a podávejte jako dip ke křídlům.

2

Křídla v kloubu rozdělte a naložte do marinády alespoň na půl hodiny, nejlépe přes noc.

3

Na rozpálený gril vložte křídla a grilujte z každé strany 2 minuty a poté dogrilujte v nejchladnější části grilu.

4

Mezitím, co se křídla budou dodělávat, vložte feferonky na gril a ogrilujte z každé strany. Podávejte posypané sezamem a jarní cibulkou.

Ostrá grilovaná křidélka 2 Foto: Ostrá grilovaná křidélka; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama