Nakládané cukety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Nakládané cukety Foto:
Nakládané cukety
Foto: Just Spice

Zkuste malou obměnu a místo okurek si naložte cukety. Nemusíte je zavařovat, vydrží vám v lednici tři týdny (ale asi ne, protože si je sníte dřív). Jen pamatujte na to, že je musíte naložit alespoň dva dny předtím, než se do nich pustíte.

Suroviny
mladé cukety 500 g
menší cibule 1 ks
sůl 2 lžíce
jablečný ocet 500 ml
prášková hořčice 2 lžičky
mírně podrcené hořčičná semínka 2 lžičky
kurkuma 1 lžička
Postup
1

Smíchejte cukety, cibuli a 500 ml studené vody, přimíchejte sůl a nechte hodinu stát.

2

Mezitím smíchejte v kastrůlku všechno ostatní, zahřejte a míchejte a vařte dokud se cukr nerozpustí (2–3 min). Vychlaďte na pokojovou teplotu.

3

Papírovými utěrkami osušte cukety a cibuli, vmíchejte vychladnou octovou směs a rozdělte do sterilizovaných sklenic. Pokud je potřeba, trošku dolijte vodou, ať je zelenina pokrytá. Dejte do lednice odležet minimálně na dva dny.

Nakládané cukety Foto: Just Spice

Nakládané cukety. Foto: Just Spice

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

 

Videa

reklama

reklama