Lohikeitto – finská lososová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lohikeitto - finská lososová polévka Foto:
Lohikeitto - finská lososová polévka
Foto: S vášní pro jídlo

Polévka s intenzivní rybí chutí zjemněná smetanou a zeleninou, která dokáže pořádně zahřát. Přesně taková je finská polévka Lohikeitto!

Suroviny
máslo 2 lžíce
zelená část pórku 40 g
menší mrkev 1 ks
menší brambory 2 ks
rybí nebo zeleninový vývar 700 ml
sůl
vysokoprocentní smetana 200 ml
pár kapek citronové šťávy
filet z lososa bez kůže 200 g
kopr 1 snítka
Postup
1

Na másle v hrnci nechte zesklovatět najemno nakrájený pórek, pak přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené oloupané brambory.

2

Zeleninu zalijte rybím vývarem (kdo nemá rád intenzivní chuť ryby, lze použít zeleninový), osolte a pod pokličkou nechte probublávat, dokud brambory a mrkev nezměknou.

3

Do polévky pak přilijte smetanu, zakápněte trochou citronu a nechte krátce provařit.

4

Nakonec přidejte na kousky nakrájeného lososa, kterého nechte v polévce vařit asi 5 minut. Pak polévku stáhněte z plotny, vsypte nasekaný kopr a promíchejte.

Lohikeitto - finská lososová polévka 2 Foto: Lohikeitto – finská lososová polévka; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

Videa

reklama

reklama