Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami  Foto:
Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami
Foto: archiv Lotus Biscoff

Vyzkoušejte novou variaci na téma cheesecake. Hřejivou chuť základu z karamelových sušenek doplňte svěžím krémem s bílou čokoládou a limetkovou šťávou.

Suroviny
karamelové sušenky Lotus 300 g
limeta 2–3 ks
máslo 125 g
strouhaný kokos
Postup
1

Rozdrťte karamelové sušenky Lotus Biscoff. Nastrouhejte limetkovou kůru. Bílou čokoládu nalámejte na kousky. Rozpusťte máslo.

2

Smíchejte nadrcené sušenky s limetkovou kůrou, rozpuštěným máslem a šťávou z jedné limetky. Směsí naplňte dno otevírací dortové formy o velikosti 24 až 26 cm.

3

V malém hrnci zahřejte při nízké teplotě smetanu. Přidejte bílou čokoládu a míchejte, dokud není směs hladká a krémovitá.

4

V další míse vyšlehejte mascarpone. Přidejte šťávu z jedné limetky a opatrně vmíchejte krém s bílou čokoládou.

5

Čokoládovou směs nalejte do formy na korpus ze sušenek. Nechejte cheesecake ztuhnout v lednici alespoň na dvě hodiny.

6

Ozdobte strouhanou limetkovou kůrou a strouhaným kokosem.

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami  Foto:

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami, foto: archiv Lotus Biscoff

Videa

reklama

reklama