Květákový teplý salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květákový teplý salát Foto:
Květákový teplý salát
Foto: Jezte česky

Kombinace pečného květáku a cizrny je naprosto skvělá. Pokud přidáte ještě trochu anglické slaniny, k dokonalosti tomuto zimnímu salátu už nic chybět nebude.

Suroviny
květák 1 menší hlávka
mrkev 2 ks
vařená nebo sterilovaná cizrna 200 g
řepkový olej 1 lžíce
sůl
Na zálivku:
citronová šťáva 1 lžíce
olej 1/2 lžíce
med 1 lžička
Postup
1

Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, asi 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.

2

Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a cizrnu. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200 °C asi na 15–20 minut.

3

Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte a osolte špetkou soli. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.

Květákový teplý salát Foto:

Květákový teplý salát                                                                                   Foto: Jezte česky

JJezte českyEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama