Květákový mozeček s klobásou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květákový mozeček s klobásou  Foto:
Květákový mozeček s klobásou
Foto: Od pondělí do pátku 2

Květákový mozeček se dříve připravoval velmi často, ale poslední dobou z našich talířů téměř vymizel. Což je škoda, jídlo je to velmi chutné, rychle hotové a zdravé. Rozhodně vybírejte kvalitní klobásy s vysokým podílem masa, ale můžete je i zcela vynechat, pokud chcete vegetariánskou verzi.

Suroviny
menší květák 1 ks
cibule 1 ks
klobása 2 nožičky
vejce 4 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
hladkolistá petržel
čerstvé pečivo
Postup
1

Květák rozdělte na růžičky a povařte je v lehce osolené vodě na skus, asi 7 minut.

2

Mezitím nasekejte cibuli, klobásy nakrájejte na kolečka a orestujte na trošce oleje. Přidejte slité, uvařené kousky květáku, pomačkejte a vmíchejte vejce.

3

Osolte, opepřete, dochuťte petrželkou a troškou chilli papričky. Podávejte s pečivem.

4

Prima tip: Zkuste vmíchat nasucho orestované ořechy nebo semínka.

Květákový mozeček s klobásou  Foto:

Květákový mozeček s klobásou, foto: archiv Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Videa

reklama

reklama