Květáková kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květáková kaše Foto:
Květáková kaše
Foto: isifa.com

Tohle jídlo je skvělé samo o sobě, ale je to také skvělá příloha k nedělnímu pečenému kuřeti.

Suroviny
květák 1 hlávka
máslo 100 g
šalvěj 6 lístků
crème fraîche 1 lžíce
parmazán
slanina 5 plátků
Postup
1

Růžičky květáku potřete máslem a dejte je na pekáč. Pokapejte olivovým olejem, posypte muškátovým oříškem, solí, pepřem a přidejte lístky šalvěje. Grilujte, dokud špičky květáku nezačnou hnědnout a květák nebude měkký (květák také můžete před grilováním spařit).

2

Přendejte růžičky do hrnce a rozmačkejte je (nechte si jich pár na ozdobení). Přidejte crème fraîche – směs zhoustne a bude krémová. Vmíchejte parmazán, posypte křupavou slaninou a zbylými růžičkami.

Květáková kaše Foto:

Květáková kaše                                                                                                  Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama